Бути здоровим – висока мета кожного, хто у садочку зроста!

Фізичне виховання є одним з найважливіших напрямків дошкільної освіти. Воно спрямоване на збереження і зміцнення здоров’я дошкільників, гармонійний розвиток, формування у дітей життєво важливих рухових умінь і навичок, вироблення звички до здорового способу життя. У системі заходів, спрямованих на зміцнення здоров’я, загартування, виховання у дітей прагнення бути сильними, спритними, витривалими важливе місце належить проведенню олімпійських тижнів.Тому вже традиційно на початку навчального року в Мурованокуриловецькому закладі дошкільної освіти №2 «Сонечко» пройшов «Олімпійський тиждень». Олімпійський тиждень – це захід, спрямований на популяризацію спорту, здорового способу життя та розвиток олімпійського руху в Україні. В рамках цього заходу кожного ранку проводилася єдина ранкова зарядка, у якій приймали участь усі діти ЗДО.     

Відкриття тижня розпочалося з урочистого виконання Державного Гімну України та підняття Олімпійського прапора. На спортивне свято завітали гості Олімпійські боги (вихованці старшої групи «Калинка» Скрипник Богдан, Слободянюк Аня) та домовичок Кузя з Бабою Ягою  (вихователі Шевчук С.О., Покритюк С.Л.).  Ведучою свята була вихователь Московчук Л.М., музичне оформлення музичний керівник Лунько В.М.

Протягом тижня вихованці знайомилися з історією Олімпійських ігор, із кодексом учасників змагань, із принципами Олімпійського руху та змагались. Девіз учасників змагань: «Бути здоровим – висока мета, кожного хто у садочку зроста. Бути здоровим, красивим і дужим, розумним, активним і чуйним до друзів». В старших групах пройшов квест «Ігри патріотів», де діти емоційно та жваво реагували на кожне з завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних вмінь, ділилися своїми знаннями про здоровий спосіб життя, змагалися, гралися та навчали молодших дітей різним вправам.

Тиждень був насичений спортивними розвагами, змаганнями, рухливими іграми.

По закінченню Олімпійських ігор було підведено підсумки, а всі команди нагородженні дипломами, подарунками та яблучками.

Проведення олімпійського тижня подарувало дошкільнятам позитивний емоційний заряд, сприяло розвитку фізичних вмінь та вихованню бажання вести здоровий спосіб життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.